KVKK
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

 Kişisel verilerin korunması kanunu uyum projelerinize danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kişisel verilerin koruması kanunu uyum sürecinde yapacağınız çalışmaların her aşamasında bilgi, deneyim ve analitik düşünce yapımızla yanınızdayız. 

Teklif Alın
TECRÜBELİ, GÜVENİLİR!

+20 Yıl Deneyim

KVKK ile ilgili merak edilenler

KVKK Uyum Danışmanlığı Noktasında Nasıl Bir Prosedür Belirliyoruz Verdiğimiz Hizmetler Nelerdir?

KVKK Uyum danışmanlığı kapsamında;

  1. 1. Öncelikle tarafımızca, firmanıza özel olarak kişisel verilerin korunması ve işlenmesi politikası, özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi politikası, bilgi güvenliği ve gizlilik politikası, veri saklama ve imha politikası, veri aktarım politikası oluşturulacaktır,
  1. 2. Kişisel veri envanteri oluşturulduktan sonra VERBİS kaydınız yapılacaktır,
  1. 3. Açık rıza metinleri, aydınlatma metinleri, bilgi talep formları, cevap şablonları, hazırlanacaktır,
  1. 4. Firmanız bünyesinde işlenmekte olan kişisel verilere erişim yetkisi bulunan  personeller ile aranızda akdedilmek üzere gizlilik sözleşmeleri düzenlenecektir,
  1. 5. KVKK uyum sürecinin bir bütün olarak sağlanması ve her türlü ihlalin önlenmesi amacıyla çalışanlarınıza KVKK eğitimi verilecektir.

VERBİS kayıt süresi “30 Eylül 2020’ye ertelenmiştir”. Ancak Kişisel Veri Korumaya yönelik İDARİ (hukuksal) ve TEKNİK ÖNLEMLER hakkındaki Yükümlülüğünüz DEVAM ETMEKTEDİR. Verbis kaydı yükümlülüklerinizden sadece bir tanesidir. Vakit kaybetmeden, idari ve teknik önlemlerinizi alınız ve uyum sürecine başlayınız.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “Sağlık” verileri “özel nitelikte kişisel veridir” ve bu çerçevede sağlık verisi işleyen “hastane, sağlık merkezi, muayenehane, poliklinik, eczane, optik” gibi “sağlık verisi” işleyen veri sorumluları, herhangi bir ek kriter aranmaksızın 30.03.2021 tarihine kadar VERBİS’e kayıt yaptırmakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen veri sorumluları 1.000.000 TL ‘ye kadar idari para cezası yaptırımı ile karşılaşabilirler.

KVKK' ya Aykırılık Durumunda Uygulanacak Cezai Yaptırımlar Nelerdir?
  • Aydınlatma yükümlülüğüne aykırılık halinde, 5.000 TL’den 100.000 TL’ye kadar idari para cezası,
  • Veri güvenliğini sağlama yükümlülüğüne aykırılık halinde, 15.000 TL’den 1.000.000 TL’ye kadar idari para cezası,
  • Veri Sorumluları Sicili’ne kayıt ve bildirimde bulunma yükümlülüğüne aykırılık halinde, 20.000 TL’den 1.000.000 TL’ye kadar idari para cezası,
  • Veri Koruma Kurulu’nun kararlarını yerine getirme yükümlülüğüne aykırılık halinde, 25.000 TL’den 1.000.000 TL’ye kadar idari para cezası uygulayabilecektir.
Efe & kılıç hukuk bürosu

MAKALELER

Tüm Yazıları İncele

TEKLİF FORMU

Şimdi formu doldurun, uzmanlarımız sizinle hemen iletişime geçsin.

    Aydınlatma Metnini Okudum ve Kabul Ediyorum.